luni, 25 noiembrie 2019

TAMAIA - Frankincense doTERRA



Despre uleiul de tamaie cred ca a auzit toata lumea ce poate face, insa ce nu se stie sau pe ce nu prea s-a insistat este faptul ca Tamaia de la Doterra, este de fapt un "blend", un amestec de trei specii de Boswellia (Tamaie): Carterii, Sacra si Frereana. Cred ca este important de stiut si de inteles in definitiv, cum se justifica atat pretul Tamaii, cat si efectele sale spectaculoase, spre deosebire de orice alta tamaie de la alte companii.
Au fost alese cele mai pretioase rasini din specia Boswellia, iar mai jos va las cateva informatii interesante despre fiecare in parte.

Frankincense CARTERII
Este cea mai populara varietate de Boswelia. Se gaseste in ceea ce se cunoatea de pe vremea faraonilor ca The land of Punt - the land of incense, Somalia si Etiopia de azi. Local este cunoscuta ca Mohor sau Beyo. Localnicii o folosesc in nenumarate moduri, de la alungarea insectelor, la probleme digestive, la tratamente anti-rid sau cosmetice. 90% din productia de Boswellia Carterii este vanduta catre industria parfumurilor, in Franta in special, in patria parfumurilor, regiunea Grasse, fiind folosita in nenumarate parfumuri.
Foarte concentrat in monoterpeni, este un aliat redutabil pentru tot ce inseamna sprijin imunitar. S-a studiat intens rolul sau de puternic antiinflamator in evolutia unor boli ca astmul, artrita reumatoida, dermatita, boala Chron, cancer, etc.
Pentru piele este o adevărată binecuvântare, ajutand in repararea celulelor epiteliale si reducand aspectul inestetic al cicatricilor sau al pielii mature. De asemenea sistemul respirator beneficiaza de calitatile speciei Carterii, fiind redusa durata de convalescenta, ajutand la o respiratie degajata.
Aroma, mirosul de Tamaie Carterii este cel cu care toata lumea asociaza mirosul de tamaie, pentru ca aceasta specie de rasina este folosita in ritualuri religioase. Vaticanul o foloseste pentru producerea de tamaie utilizată in biserica catolica.
Are o aroma profunda, bogata care ajuta la impamantarea emotiilor, calmeaza mintea, sprijină concentrarea, incurajeaza eliberarea si linistirea spirituala.
Frankinsence SACRA
Cunoscuta ca Regele tuturor speciilor de tamaie, această rasina este originara din Oman, din zona muntilor Hojari si este bijuteria Orientului Mijlociu. Este atat de pretioasa incat o foarte mica cantitate este distilata pentru a produce uleiul esential. Aceasta este tamaia regilor! Se presupune că aceasta rasina a fost oferita in dar pruncului Iisus.
Acest tip de tamaie Hojari este considerat cel mai pretios dintre toate si este folosit in toate ceremoniile religioase din templele si moscheile din Oman, dar si in casele celor mai instariti oameni.
Are proprietati puternic antimicrobiene si antiinflamatorii, regenerarare celulara si tisulara, ajuta in mentinerea unei funcționari corecte a sistemului respirator.
Aroma sa este una selecta, calda, rasinoasa, pamantie si usor balsamica.
Emotional si energetic, această specie calmeaza si incurajeaza, sprijinind vindecarea emotionala, reflectia si introspectia, mai ales in momente de anxietate si depresie.
Se spune despre Tamaia Sacra ca ar avea o vibratie mult mai mare decat cea a speciei Carterii.
Frankincense FREREANA
Desi atat specia Carterii cat si Frereana se gasesc in aceeasi zona muntoasa din Somalia, specia Frereana se gaseste la o altitudine mult mai mare, lucru care influențează si chimia uleiului esential. Acest ulei este foarte bogat in pinene, thujene si cymene, facandu-l un puternic antiinflamator, antibacterian, antispastic si analgezic.
Frereana este prin excelenta uleiul pentru artrita, inflamatii si alergii. S-a constatat ca poate ajuta la stoparea deteriorării sau chiar refacerea cartilajelor si de asemenea poate distruge H.Pylori.
Aroma sa este una fructata, cu note de citrice combinate cu cele de baza, pamantii, rasinoase.
Cunoscut sub numele de Maydi, in Somalia este mandria nationala, considerata superioara celorlalte rasini si la randul ei considerata Regele tamaii, de catre somalezi. Productia este net mai mica fata de alte specii si marea ei majoritate este imediat achizitionata de biserica Copta, de Oman, Yemen si Arabia Saudita, plus piata interna. Maydi este folosita in stare sa neprelucrata ca guma de mestecat naturala si deoarece nu contine compusi hidrosolubili, consistența sa nu se degradeaza in gura, in contact cu saliva, ci isi elibereaza uleiuirile volatile si rasina vindecatoare pentru perioade foarte lungi de timp
.
Sursa: 
Oana Ene-CeciudoNectar - nectar pentru trup si suflet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TAMAIA - Frankincense doTERRA

Despre uleiul de tamaie cred ca a auzit toata lumea ce poate face, insa ce nu se stie sau pe ce nu prea s-a insistat este faptul ca Ta...