luni, 14 decembrie 2009

Eternul Acum

Toata fericirea si implinirea dupa care tanjesc oamenii exista in momentul prezent. Acum timpul inceteaza sa existe si experimentam o prezenta care absoarbe tot, complet linistita si total satisfacatoare.

Nimic nu este mai aproape decat prezentul si, totusi, nimic nu zboara mai repede! Intr-o clipa mintea noastra ne poate purta departe in amintirile trecutului sau in fanteziile despre viitor. Sau putem fi prinsi intr-o cursa contra cronometru, avand sentimentul ca niciodata nu avem suficient timp. Spunem lucruri de genul “timpul zboara”, “timpul a expirat” sau “nu exista suficiente ore intr-o zi”.

Cumva, uitam ca putem alege sa ne facem din timp un inamic sau un aliat. Putem schimba constienta limitata de timp in constienta atemporala, atingand extazul care poate fi gasit numai in momentul prezent. Daca vrei sa ai tot timpul din lume, te poti antrena cu urmatoarelor practici simple:

Cufunda-te in sursa constientei. Cel mai eficient mod de a trai in curgerea atemporala este meditatia. Pe masura ce meditezi, constiinta ta devine treaza. Practicand zilnic meditatia, martorul tacut dinlauntru satureaza si ilumineaza mintea, care nu mai priveste in trecut sau in viitor pentru implinire. Experimenteaza pacea si libertatea in ea insasi, in fiecare moment.

Invata sa fii atent. Pe parcursul zilei, atunci cand observi ca gandurile au deviat, revino acolo unde te afli. Vei vedea instantaneu de ce ai deviat: te-ai plictisit sau te-ai nelinistit staruind asupra trecutului sau anticipand viitorul. Nu te judeca! Pur si simplu indreapta-ti atentia asupra ceea ce este in fata ta acum.

Simte senzatiile din corpul tau. In timp ce mintea traieste in trecut si in viitor, corpul traieste acum. Conectarea la sentimentele din corpul tau te readuce in constienta momentului prezent.

Gandurile nostre ne imping intotdeauna in viitor sau in trecut, departe de prezent, dar in momentul prezent gasim Spiritul, fiinta noastra esentiala si forta care anima intreaga viata. Conectandu-ne la momentul prezent, ne indreptam atentia inspre interior, departe de haos si actiune, si experimentam natura noastra eterna, nelimitata.

Iubire,

Deepak

Un portal catre prezent

Numai inima umana poate trai in constienta momentului prezent. Nu sta in firea mintii umane sa fie acum, deoarece scopul ei principal este sa se gandeasca la trecut si sa planuiasca viitorul. Mintea care judeca paraseste intotdeauna intregul pentru parte. Vede scena prezenta si isi imagineaza ca stie cum se va termina povestea, dar aceasta certitudine rezulta din importanta de sine sau mila de sine. Din acest motiv toate fiintele intelepte ne indeamna sa trecem dincolo de minte, in transcenderea atemporala si nelimitata a constientei centrate in inima.

Paradoxul este ca nu putem ajunge in momentul prezent pentru ca, de indata ce ne imaginam ca avem de mers undeva, am iesit din el. Constienta momentului prezent traieste in campul delicat al acceptarii pentru ceea ce se desfasoara. Constienta martor este insufletita, in timp ce mintea discriminanta tace. Esenta imbratisarii prezentului este sa fii aici si acum cu sunetele, senzatiile, privelistile, gusturile, mirosurile si goliciunea care ne inconjoara. Sa asculti, sa dansezi, sa sculptezi, sa pictezi, sa faci dragoste, sa gatesti, sa faci curatenie, sa meditezi – acestea sunt portalurile spre prezent. Ca scriitor si savant mistic, Andrew Harvey ne reaminteste ca imbratisarea prezentului ne iriga mintile, ne ilumineaza inimile si ne umple celulele cu pace si compasiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TAMAIA - Frankincense doTERRA

Despre uleiul de tamaie cred ca a auzit toata lumea ce poate face, insa ce nu se stie sau pe ce nu prea s-a insistat este faptul ca Ta...