duminică, 18 august 2019

Ce sunt uleiurile esentiale

Scurt istoric

Istoria uleiurilor esentiale  incepe cu mii de ani in urma, fiind identificata inca din Egiptul Antic, cand acestea aveau numeroase intrebuintari precum utilizarea in ritualurile religioase, a tratamentelor cosmetice sau pe post de medicamente. Egiptenii considerau uleiurile esentiale „daruri ale zeilor”motiv pentru care erau apreciate ca fiind extrem de pretioase.  Exista date arheologice care atesta folosirea uleiurilor esentiale in procesul de imbalsamare al imparatilor egipteni, aceasta fiind inca o dovada a valorii incomensurabile pe care au avut-o si inca o detin aceste produse. In Europa, uleiurile esentiale au fost raspandite de greci prin intermediul Imperiului Roman, in alte parti ale lumii acestea fiind raspandite de Imperiul Arab iar spre Est de catre Imperiul Chinez si India, culturi ce folosesc si astazi principiile curative extrem de benefice ale utilizarii uleiurilor esentiale in tratamente medicale si nu numai.
Uleiurile esentiale sunt considerate  Prima Medicina a Omenirii si au fost reintroduse in medicina moderna spre sfarsitul sec. XIX, inceputul sec. XX cand au fost folosite de doctorii armatei pentru proprietatile lor antibacteriene si puternic vindecatore.

Ce sunt uleiurile esentiale

Uleiurile esentiale sunt lichide hidrofobe concentrate cu componente volatile obtinute din plante. Componentele volatile sunt in fapt mici molecule organice care tind sa isi modifice rapid stare de la solid sau lichid la gaz in conditii de temperatura precum temperatura camerei. Volatilitatea uleiurilor consta tocmai in aceasta proprietate de a trece cu usurinta de la o stare la alta. Acest aspect unic face ca uleiurile esentiale sa fie ideale pentru ceea ce practica moderna a denumit „aromaterapie¨.
  
Inca din denumire putem conchide ca uleiurile reprezinta „esenta plantelor”, acestea fiind  obtinute din seminte, scoarta, radacini, frunze, tulpini, flori sau alte parti ale plantelor. Metoda de extractie poate sa difere in functie de partea plantei ce este valorificata si vorbim aici despre: distilare, presare la rece, macerare, extragere cu ajutorul solventilor. Dupa metoda de extractie putem identifica puritatea uleiului. Metodele ce utilizeaza componente suplimentare pentru extractie precum macerarea (ex: intr-un ulei complementar) sau extragerea cu ajutorul solventilor indica un grad scazut de puritate, in timp ce presarea la rece sau distilarea pastreaza intacte proprietalile plantei si implicit ale uleiului obtinut. Presarea presupune stoarcerea efectiva a partii plantei din care se va obtine uleiul iar prin distilare, semintele sau alte parti ale plantei sunt puse in apa, aceasta este adusa la punctul de fierbere iar vaporii ce contin uleiurile volatile sunt raciti si astfel sunt obtinute uleiurile esentiale.

essential oils on science sheet with herbal flowers
Este foarte important de notat ca uleiurile esentiale au grade diferite de calitate, aspect ce influenteaza in mod direct siguranta si eficienta in utilizare.
Grad A: sunt uleiurile pure  cu grad terapeutic si sunt obtinute din plante crescute organic in mediile lor naturale. doTERRA utilizeaza tocmai acest tip de plante, preluate din culturi ce sunt crescute in zonele geografice specifice (ex: tamaia- rasina unui arbore exotic din specia Boswellia creste doar in Africa sau Orientul Mijlociu). Veti constata ca numeroase plante din care se extrag pretioase uleiuri esentiale, au ca mediu de cultura chiar taramurile tarii noastre.
Grad B: sunt uleiurile cu grad alimentar si pot contine substante sintetice, fertilizatori, pesticide, extensii chimice sau uleiuri de amestec.
Grad C: sunt uleiurile de grad aromatic. Acestea contin aceleasi elemente chimice ca si cele de grad alimentar dar si solventi care sunt folositi in procesul de distilare pentru a obtine cantitati mai mari de ulei.
Apa flolara se obtine prin distilare si are o calitate inalte doar daca provine din procesul de distilare a uleiurilor cu grad de puritate A.

Utilizarea uleiurilor esentiale

Asa cum explicam mai sus, uleiurile esentiale detin o caracteristica deosebita si anume volatilitatea. Dimensiune foarte mica a moleculelor permite patrunderea acestora in piele, sistem muscular si chiar penetrarea barierei sange-creier si a membranelor celulare adresand astfel afectiuni la nivel celular si ADN.
Uleiurile esentiale pot fi utilizate in mai multe moduri:
  1. Topical
  2. Intern
  3. Inhalare
  4. Difuzare prin nebulizator

Stiati ca:

Prin inhalare uleiul esential are nevoie de 22 secunde pentru a ajunge la  creier
Topical uleiul esential ajunge in sange in 2-3 minute
Dureaza pana la 20 minute pentru ca fiecare celula din corp sa primeasca informatia contactului cu uleiul esential aplicat
In aproximativ 2,5h uleiul este metabolizat ? Acesta este motivul pentru care 2h ar trebui sa fie pauza intre aplicari.
O planta contine ulei esential ca si component al propriului sistem imunitar, pe care il foloseste pentru protectie si vindecare. Compozitia chimica unica a uleiului esential din fiecare planta creeaza o varietate naturala extrem de valoroasa care functioneaza sinergic cu intreg corpul pentru a reechilibra balanta fireasca dintre fizic, energetic si spiritual stimuland astfel capacitatea naturala de autovindecare pe care organismul uman o detine fara echivoc.
”Sanatatea este o stare de armonie completa intre Corp, Minte si Suflet.” Ori ultilizarea uleiurilor esentiale urmareste tocmai restabilirea acestei armonii.
Daca vrei sa incerci si tu puterea uleiurilor esentiale iti poti face un CONT aici.
Articol de Andreea Suciachi
Sursa: Donectar.ro


Te-ai convins de puterea  puterea uleiurilor esentiale ? Vrei sa te bucuri si tu de farmacia holistica pentru casa si familia ta ? In aceasta calatorie nu vei fi singur, te voi ajuta si te vom imputernici inclusiv prin sistemul nostru de instruire cum sa folosesti uleiurile esentiale corect si eficient.
Daca esti hotarat deja si vrei sa te inrolezi (wholesalecustomer versus wellness advocate) poti trece direct catre inregistrare si achizionarea produselor doTERRA cu pret preferential. Pentru a alege kitul de inrolare potrivit nevoilor tale Vezi aici.  Preturile kiturilor nu includ TVA si au un discount suplimentar fata de preturile wholesale.
De exemplu – daca luam kitul Home Essentials – contine 9 uleiuri de 15 ml, unul de 5 ml + 1 difuzor Petal. Cele top 10 uleiuri sunt – lamaie, menta, lavanda, arbore de ceai, oregano, tamaie si 4 amestecuri – DigestZen, Air, OnGuard, DeepBlue (5ml) si preturile lor dupa cum urmeaza:
Pret retail (fara inscriere)   = 391 euro
Pret wholesale (dupa inscriere, cu discount 25 % fata de retail)  = 293,45 euro 
Pret kit (la inrolare, cu discount suplimentar fata de wholesale) = 225 euro

Preturile nu includ tva si transport. 
PASI DE INROLARE:
  • alege limba vorbita (din cele disponibile)
  • alege tara ta – si/sau continentul ma intai – pentru Romania – intai selectati EUROPE si in urmatoarea casuta abia Romania
  • alege optiunea dorita de afiliere: wholesale customer – pentru preturi cu avantaje si LRP sau wellness advocate – pentru beneficiile precedente, plus oportunitatea de a primi si celelalte bonusuri (daca nu vei face nimic in acest sens timp de 1 an, nu iti face griji ca nu se intampla nimic decat ca sistemul te va trece automat in statut de whosale customer)
  • completeaza datele tale, atentie la adresa – daca este prea lunga, scurteaz-o eliminand de exemplu scara sau etajul.
  • la enroller si sponsor ID – in cazul in care nu apare automat un numar si un nume (cel al mentorului tau) ma poti contacta direct la 0724 487 423
  • creeaza o parola
  • in urmatoarea etapa alege Kitul de Inrolare dorit (Home Essentials, Natural Solutions si Oil Sharing sunt cele mai populare) SAU poti alege sa platesti 20 euro taxa de inrolare si adaugi ce uleiuri iti doresti in formularul de comanda.

Te voi contacta dupa inrolare sa iti pot explica cum poti beneficia de toate instrumentele si oportunitatile doTERRA.
Daca ai nevoie de indrumare si ajutor , ma puteti contacta la 0724 487 423

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

TAMAIA - Frankincense doTERRA

Despre uleiul de tamaie cred ca a auzit toata lumea ce poate face, insa ce nu se stie sau pe ce nu prea s-a insistat este faptul ca Ta...